Omslagsbild © 2012 A.R. Yngve

Sagopyjamasen

A.R. Yngve

 

GRODAN OCH PRINSESSAN

I den stora skogen i sagopyjamasen fanns det en liten, liten sjö, och där bodde en groda på ett näckrosblad. Grodan var lycklig där och fångade smaskiga flugor med sin långa tunga.

Så en dag, när grodan satt på näckrosbladet och fångade en fet flug-lunch, kom en prinsessa hoppande och skuttande genom skogen. Man kunde se att hon var prinsessa, för hon bar en guldkrona på huvudet.

Prinsessan kom fram till sjön, fick syn på grodan och tänkte: "Jag har hört att om en prinsessa kysser en groda, förvandlas den till en stilig prins!"

Hon böjde sig ned och plockade upp grodan, som sprattlade och försökte komma loss. Han ville inte bli pussad. Men prinsessan kysste honom på nosen så det sa "Smack!"... och med ett POFF! försvann dom båda i en stor rökpuff!

När röken lagt sig, hade prinsessan förvandlats till en söt groda – med en liten guldkrona på huvudet. Och grodan som bodde i sjön förälskade sig genast i henne. "Kvack-kvack?" sa han, och det betyder: "Vill du gifta mig med dig?"

Prinsessan – som nu också var en groda – svarade: "Kvaa-ack!" och det betyder "Ja, gärna!"

De två grodorna gifte sig och levde lyckliga i alla sina dagar i den lilla sjön, och fick hundra söta små grodyngel. Om du någon gång går förbi en liten sjö, och får syn på en groda som har en guldkrona på huvudet, så ska du inte fånga henne. För det är en äkta grodprinsessa.

 

 

 Sagopyjamasen © A.R. Yngve 2012   www.aryngve.com