Wela Förlag

| Beställ | Om Wela | Böcker | Författare | Nyheter | Press |
MP3-böcker | E-böcker | Länkar | Övrigt |

BESTÄLL
OM WELA
BÖCKER
FÖRFATTARE
NYHETER
PRESS
MP3-BÖCKER
E-BÖCKER
LÄNKAR
ÖVRIGT

Information om hur du köper eller lånar Welas mp3-böcker finns på www.elib.se

Det finns flera nätbokhandlar som säljer Welas mp3-böcker, t.ex. Dito, Adlibris Mondo och  CDON.   

  MP3-BÖCKER                                        
SCIENCE FICTION & FANTASY & BROTT
Av en slump | Fnask i fördärvet | Storstöten | Aiko på jorden | Mord på månen | Det enda jag inte gillar hos zillober | Supermobilen | Terra Hexa | Demonernas portar | Nusse | Flykten från Nova | Glastornen | Landet nära tidens rand | Lyktbärarnas återkomst | Demonen på Ard |

DJUR & NATUR
Katter, hästar och andra personer |
Sagor om förvandlingens lag I-1 |
Sagor om förvandlingens lag I-2 |
Av en slump ljudbok

Läs mer om del 2 i serien om Lindh på förf. hemsida!
Av en slump. Nyhet
70-talsdeckare av Kjell E. Genberg.
Del 2 i serien om kriminalinspektör Lennart Lindh.

Inspelad och uppläst av Peter Olofsson.

I ett osminkat våldsamt och pulserande Stockholm finns polisen som hatar utlänningar, mannen som hyr en mördare, flygvärdinnan som själv blir mördad och en journalist som kommer vissa sanningar för nära. Det tar sin tid innan utredarna hittat ett samband och inser hur nära den organiserade brottsligheten har till maktens höjder.

2020 har det gått 46 år sedan Fnask i fördärvet, Kjell E. Genbergs första deckare, kom ut. Här kommer nu andra delen i trilogin om Lennart Lindh att lyssna på, inläst av Peter Olofsson.

Ljudbok ca 8 tim
Utg. maj 20.
ca-pris 130:-
ISBN 978-91-985296-0-9
Upp
Fnask i fördärvet (krim insp Lind del 1)

Läs mer om den kultförklarade boken på förf. hemsida!

Lyssna på Peter Olofssons annons på Youtube


Läs recensionen i DAST

Läs presentation i HT
Fnask i fördärvet.
70-talsdeckare av Kjell E. Genberg.
Del 1 i serien om kriminalinspektör Lennart Lindh.

Inspelad och uppläst av Peter Olofsson.

Det är tidigt 70-tal i Stockholm. En kvinna hittas naken och brutalt mördad på Metargatan i Stockholm och det ser ut som ett vanligt sexmord. Men ju längre den kedjerökande kriminalinspektör Lennart Lindh tränger ner i Stockholms sex-, knark- och spelträsk, desto säkrare blir han på att det är något annat som ligger bakom den vackra poserings-flickans död. Någonting mycket större ...
2019 har det gått 45 år sedan Fnask i fördärvet, Kjell E. Genbergs första deckare, kom ut. Den har blivit kultförklarad och är ett eftersökt samlarobjekt. För första gången finns storyn att lyssna på, inläst av Peter Olofsson.
"Med Peter Olofsson vid rodret får berättelsen en ny dimension, ja historien bränner till och blir levande, och förhoppningsvis får boken en ny renässans." Gunilla Bodemo Lindahl, DAST.

Ljudbok ca 5 tim
Utg. jan 20.
ca-pris 130:-
ISBN 978-91-985295-1-7
Upp
Storstöten
Explosion (c) Arcady Fotosearch.com

Storstöten.
En thriller om det stora klippet av Kjell E. Genberg.
Författaruppläsning.
Inspelning från Sveriges Radio Gävleborg från 1980-talet.

En planeringschef vid ett statligt verk får veta att Iggesunds Bruk en viss natt kommer att ha två miljoner i kontanter liggande i sitt kassaskåp. Tillsammans med några likasinnade utför han en genial och mycket genomarbetad kupp. "Det finns inga tråkiga avsnitt i boken." Norrköpings tidningar-76 "Det är roligt att följa det som sker – intill det bittra slutet för förövarna av storstöten." Arbetarbladet-76


Ljudbok ca 5,5 tim
Utg. maj 19.
ca-pris 130:-
ISBN 978-91-985294-5-6
Upp

Lyssna på ett utdrag

Läs om Helena Östlund på hennes egen hemsida!

Aiko på jorden
Av Helena Östlund.
Författaruppläsning.

Uppföljaren till Flykten från Nova, där Stella och Boi lämnar den exploderande rymdkolonin Nova bakom sig, med destination jorden. På jorden kommer Stella till insikt om psykosen som härjade henne på Nova, om Zorach och Aisla, de båda krafterna - det onda och det goda - som inte kommer utifrån, utan finns inom människan själv. Men vetskapen om det gör inte tillvaron så mycket enklare i denna nya värld som Stella och Boi försöker finna en mening i.

Mp3-bok 2,5 tim
Utg. aug 12
ISBN 978-91-86081-59-1
ca-pris 70:-
UppLäs recensionen i DAST

Läs recensionen i Enhörningen

Mord på månen.
Av Ahrvid Engholm.
Uppläsare: Bertil Falk.

Science fiction-deckare och kortroman av Fantastiknovell-tävlingens skapare Ahrvid Engholm. Novellsamlingen med samma namn, Mord på månen, gavs ut i tryckt format på Zenzat 2006. Med glimten i ögat, vetenskaplig attityd och spänstiga intriger låter Ahrvid Engholm polischef Peter Dustin vid Luna City Security lösa mordgåtor och andra problem i inverterade slutna rum, lufttomma öppna landskap och trånga underjordiska utrymmen där 20 000 människor lever, varav 10 000 i Luna City.


Mp3-bok ca 2 tim
Utg. mars 12
ISBN 978-91-86081-46-1
ca-pris 60:-
Upp


Lyssna på ett utdrag

Det enda jag inte gillar hos zillober.
Av Cecilia Wennerström.
Uppläsare: Jonas Bergström.

Två sammanhängande science fiction-noveller. Det enda jag inte gillar hos zillober vann Mitranias novelltävling 2009 och publicerades i tidskriften samma år, då med titeln Mirocker. År 2053 har söderbon och festprissen Ahab Jonsson liksom resten av mänskligheten befriats från arbetets plåga. De strandade utomjordiska zilloberna tycks finna sig väl tillrätta med att betjäna jordborna, tills en dag en galaktisk sanerare vid namn Gwminghi dyker upp i närheten av Medborgarplatsen.
I Mönster möter genanalytikern Tycho Hedén trettio år senare en förbryllande cyberpanda och dras in i det interstellära spelet om Jordens väg mot stjärnorna. Novellen är tidigare opublicerad.
Omslagsbild av Daga Wennerström.


Mp3-bok ca 1,5 tim
Utg. juli 11
ISBN 978-91-86081-17-1
ca-pris 70:-
Upp


Lyssna på ett utdrag

Supermobilen.
Av A.R. Yngve.
Uppläsare: Cecilia Wennerström.

Jens Olsen är en helt vanlig pojke på elva år förutom en sak: Han är den enda i sin klass som inte har någon mobiltelefon. Det beror på att han ringer dyra samtal för att prata med sin riktiga mamma i Australien, och hans bekymrade pappa vill därför inte ge sin son någon egen telefon.
Men när mobiltelefonen från framtiden av misstag dimper ner i Jens rum upptäcker han snabbt att man kan använda den till åtskilligt mer än att ringa till Australien ...

Finns även inläst av TPB

Mp3-bok ca 4 tim
Utg. apr 11
ISBN 978-91-86081-26-3
ca-pris 100:-
Upp
Lyssna på ett utdrag
Terra Hexa
1 - Den stora resan
2 - Den nya världen

Av A.R. Yngve.
Uppläsare: Cecilia Wennerström.

Henna och Gala, två oskiljaktiga systrar, har vuxit upp i ett land där solen aldrig går ner - bokstavligen. Första delen av Terra Hexa, Den stora resan, handlar om hur de tillsammans med sin morbror Ingo och vännerna Mick och Rydel färdas genom de karga Ytterlanden och trotsar Dragets mystiska kraft för att finna horisonten.
I andra delen av Terra Hexa, Den nya världen, upptäcker de fem resenärerna att deras värld är både större och mer barbarisk än de kunnat föreställa sig. När de blir strutsryttarnas fångar och säljs som slavar till Den Gyllene Mannen, så krävs både Galas list och skönhet och Hennas klokhet och mod för att rädda dem.

Terra Hexa var listad bland årets bästa ungdomsböcker i Bibliotekstjänsts folder Läsgodis för ungdomar 2004.


Mp3-bok i 2 avsnitt om ca 5 timmar
Utg. mars 11
ISBN 978-91-86081-18-8
ISBN 978-91-86081-19-5
ca-pris 100:- per avsnitt
Upp 
Lyssna på ett utdrag

Appendix

Demonernas portar
1 - Rymdsvärdet
2 - Kalabaliken i Karsthem
3 - Flykten från Ninda
4 - Universums batteri
Av Johan Rosenblad. Uppläsare: Cecilia Wennerström.
Följetong i fyra delar.

Rymd- och fantasyäventyr i fyra  följetongsavsnitt för alla åldrar 9-99.
Simon hamnar i Väldanvärlden bland jordmagiker, rymd-skepp, Cri-Vedahäxor, agni-kloner och inxer. Bara den Omöjliga Metallen kan rädda universum, men då måste Simon och hans vänner överlista den ondskefulle general Gorad.

I del 1, Rymdsvärdet, möter Simon en man i lång överrock och ser filmen Rymdsvärdet på bio i Sunderstrand. När Simon blir svårt sjuk så dyker Rymdsvärdets hemlighetsfulla författarinna upp på sjukhuset med ett drastiskt botemedel och Simon förflyttas i tid och rum.

I del 2, Kalabaliken i Karsthem, vistas Simon hos jordmagikern Lara på planeten Morit och upptäcker att man där tar honom för en mytisk gestalt, Simos Drömmaren. På en grantstation angrips han av inxer och flyr tillsamman med sina nya kamrater Peters, Mankas och Irin i rymdskeppet Kajsa Kraftnodusa.

I del 3, Flykten från Ninda, blir Simon utbildad till krigare på Ninda, kunskapens gyllene planet. Men general Gorad har upptäckt var han befinner sig och Simon och hans vänner tvingas åter fly med sitt rymdskepp. Peters och Irin färdas vidare till Nankoon, magins gyllene planet, samtidigt som Simon och Mankas återvänder till Ninda för att enligt Oraklets instruktioner söka efter en hemlig ingång i Månparken.

I del 4, Universums batteri, knyts alla trådar samman. Nu hänger hela Väldansvärldens överlevnad på om Simon ska kunna stoppa tiden och använda Den Omöjliga Metallen för att ladda om universums batteri. Och vem var egentligen Simons mamma?

"Detta är en svensk fantasybok, skriven av en debutant som verkligen håller måttet. … Det som också lyfter berättelsen är det levande, enkla och naturliga språket." Karin Karlstrand, Bibliotekstjänst.

Demonernas portar är en lång bok och det är många namn och platser att hålla reda på. Klicka på appendix för hjälp.


Mp3-bok i 4 avsnitt om ca 3,5 timmar
Utg. jan 11
ISBN 978-91-86081-13-3
ISBN 978-91-86081-14-0
ISBN 978-91-86081-15-7
ISBN 978-91-86081-16-4
ca-pris 70:- per avsnitt
Upp Lyssna på ett utdrag
Nusse
Av KG Johansson.
Uppläsare: Cecilia Wennerström.

En kortroman för unga och vuxna (ej barnbok!) som utspelar sig i samma värld som trilogin om Glastornen. I den fattiga ökenstaden Rodbeg bor fyra systrar, Lydia, Mariska, Melindel och Josanna tillsammans med sin mamma Rosinda. Mariska har förmågan att ana andra människors känslor, men när hon och Lydia möter katten Nusse utökas hennes förmåga dramatiskt.

"Novellen, som tar plats i samma värld som hans Glastornen-trilogi, är både subtil och tydlig, personlig och allmängilitig, traditionell och egen." Peter Öberg, Spektakulärt

Mp3-bok 1 tim 40 min 36 MB
Utg. nov 10
ISBN 978-91-86081-11-9
ca-pris 70:-
Upp 

Lyssna på ett utdrag

Sagor om förvandlingens lag I-1
Av Axel Klinckowström. Uppläsare: Cecilia Wennerström.
Bild: Carl Dahlgren 1892

Nu kommer Klinckowströms klassiska berättelser från 1936 även i mp3-format. Första delen innehåller:
1. Förvandlingens lag
2. Ming, lungfisken, vandrar ut
3. Kvack går i land
4. Tryn början se med sin näsa
5. Muck, dundrakarnas förgörare

Mp3-bok 2 tim 35 min 52 MB
Utg. dec 08
ISBN 978-91-977363-3-6
ca-pris 70:-
Upp 

Lyssna på ett utdrag

Sagor om förvandlingens lag I-2
Av Axel Klinckowström. Uppläsare: Cecilia Wennerström.
Bild: Lancelot Speed 1905

Nu kommer Klinckowströms klassiska berättelser från 1936 även i mp3-format. Andra delen innehåller:
6. Trix upptäcker en ny värld
7. Sim, den utstötte
8. Brand som lekte med elden
9. Slutet på sagan om Brand

Mp3-bok 3 tim 11 min 64 MB
Utg. mars 09
ISBN 978-91-977363-6-7
ca-pris 70:-
Upp 

Lyssna på ett utdrag

Katter, hästar och andra personer
Av Gudrun Wennerström.
Uppläsare: Cecilia Wennerström.

Osentimentalt och initierat berättar Gudrun Wennerström i tio korta noveller om djur hon mött under åren som stuteriägare. "Man skrattar gott åt både gäss, katter och hästar." Sara Jern-Willman, BTJ-häftet 09102429

Fyra stjärnor av fem på Elib

Mp3-bok 1 tim 0 min 20 MB
Utg. jan 09
ISBN 978-91-86081-00-3
ca-pris 70:-
Upp 

Lyssna på ett utdrag

Läs om Helena Östlund på hennes egen hemsida!

Flykten från Nova
Av Helena Östlund.
Uppläsare: Cecilia Wennerström.

En science fiction-kortroman för unga och vuxna av Astrid Lindgren-pristagaren Helena Östlund!
På rymdkolonin Nova behandlas flickan Stella för en psykos. Hon upplever sig jagad av mänsklighetens onda kraft som hon kallar Zorach. Inom sig tycker hon sig härbärgera Aisla, mänsklighetens goda kraft. För att skydda Aisla från Zorach flyr hon från Nova till Jorden tillsammans med den hemlöse Boi.

Fyra stjärnor av fem på Elib

Mp3-bok ca 2 timmar 37MB
Utg. jan 08
ISBN 978-91-976740-7-2
ca-pris 70:-
Upp

Lyssna på ett utdrag

Sagan om Rand III: Demonen på Ard.
Av Cecilia Wennerström. Författaruppläsning.

Tredje fristående delen i berättelsen om landet Rand.
En överlevande demonkvinna från Det Stora Utkastandet gömmer sig på planeten Ard. Men på Ard befinner sig också Petras vän Vahinya

Finns även inläst av TPB

Mp3-bok 7 timmar 17 minuter 146MB
Utg. sep 07
ISBN 978-91-976740-5-8
ca-pris 100:-
Upp

Lyssna på ett utdrag

 

 

Glastornen.
Av KG Johansson.
Uppläsare: Ingvar Örner.

Långt söder om isen fann Varg världar där den obarm-härtiga solen kunde vara mer dödlig än kölden – men inte lika dödlig som människorna.

Fem stjärnor av fem på Elib

Fyra stjärnor av fem på Load2hear

Finns även inläst av TPB

Mp3-bok 6 timmar 33 minuter 135MB
Utg. feb 07
ISBN 10: 91-976740-0-1
ISBN 13: 978-91-976740-0-3
ca-pris 100:-
Upp

Lyssna på ett utdrag

Sagan om Rand II: Lyktbärarnas återkomst.
Av Cecilia Wennerström. Författaruppläsning.

Andra fristående delen i berättelsen om landet Rand. Den unge jimbugen Lhan får i uppdrag av Rands Högsta Råd att utreda ett mord. Som hjälp i arbetet har han Petra Bravo och shaz-pojken Jend. De tre anar så småningom att en fruktansvärd plan döljer sig bakom mordet ...

Fyra stjärnor av fem på Elib

Finns även inläst av TPB

Mp3-bok 7 timmar 22 minuter 156MB
Utg. jan 07
ISBN 10: 91-976413-5-9
ISBN 13: 978-91-976413-5-7
ca-pris 100:-
Upp

Lyssna på ett utdrag

Sagan om Rand I: Landet nära tidens rand.
Av Cecilia Wennerström. Författaruppläsning.

En natt svävar en tidsreva i luften i Petras sovrum. Genom den kommer hon in i Rand, ett idylliskt land där jordbruk är lika vanligt som magi, teleportation och datorer.

Den digitala versionen av Landet nära tidens rand  har legat på Elibs topplistor i Sverige i flera år. I USA har en översatt version vunnit e-bokspriset The Dream Realm Award 2003 i klassen Young Adult. Ett bonusspår ingår i mp3-versionen sången Sagan om Viskningarnas Skog sjungen av Ellekari Larsson(The Tiny).

Fyra stjärnor av fem på Load2hear

Fyra stjärnor av fem på Elib

Finns även inläst av TPB

Mp3-bok 6 timmar 12 minuter 127MB
Utg. augusti 06
ISBN 10: 91-975408-2-X
ISBN 13: 978-91-975408-2-7
ca-pris 100:-
Upp 

Wela Förlag, Tallkrogsv 49, 122 39 Enskede ------ tel 08-659 5119 fax 08- 659 5167         Upp


Wela Förlag, Tallkrogsv 49, 122 39 Enskede