Tillbaka

Novellmästarna 10 år: 10 novellsamlingar med 10 noveller av 10 författare.

Del 6 - 10

VINNAREN TAR ALLT

Vinnaren tar allt
Novellmästarna 10 år - del 6 av 10.
Tio noveller av Ulf Durling, Ahrvid Engholm, Bertil Falk, Kjell E. Genberg, Marianne Jeffmar, Niki Loong, Bodil Mårtensson, Helena Sigander, Olov Svedelid, Ulla Trenter.

Gymnastik med lek och idrott hette skolämnet för ganska länge sedan. Men sport och idrott är ingen lek längre. Det gäller att vinna och ser man mer noga på saken finns det folk som tar till vilka medel som helst för att göra det.
Det sägs också att idrottsutövning befordrar hälsa och välstånd. Kanske kommer den som läser novellerna i denna samling inte längre att vara så säker på den saken.

E-bok 16000 ord. Utg. aug 14. ISBN 978-91-87711-11-4

FOLKSTYRE, BLINDSTYRE

Folkstyre, blindstyre
Novellmästarna 10 år - del 7 av 10.
Tio noveller av Ulf Durling, Ahrvid Engholm, Bertil Falk, Kjell E. Genberg, Niki Loong, Bodil Mårtensson, Helena Sigander, Olov Svedelid, Ulla Trenter, Cecilia Wennerström.

De författare som skrivit denna utgåvas noveller har gett sig in i den politiska konst som kallas kompromiss.
Här mördas en kommunpolitiker, här finns en minnesvärd morbror och här intervjuas en spion som verkar ha fått hjälp att rymma av någon som tror sig ta hem politiska poäng. Att välja är viktigt inom gebitet - och då gäller det att inte vara velig utan att göra det man bestämt sig för, annars kan andra ta över.

E-bok 16000 ord. Utg. sept 14. ISBN 978-91-87711-12-1

HUS OCH HEM ELLER HU, SÅ HEMSKT!

Hus och hem eller Hu, så hemskt
Novellmästarna 10 år - del 8 av 10.
Tio noveller av Ulf Durling, Ahrvid Engholm, Bertil Falk, Marianne Jeffmar, Kjell E. Genberg, Niki Loong, Heöena Sigander, Olov Svedelid, Ulla Trenter, Cecilia Wennerström.


Mitt hem är min borg!
Många tror det och känner sig bedrägligt säkra i hemmet. Men statistiken säger att det faktiskt är en av de farligaste platserna i tillvaron. Inte nog med att man kan skålla sig på det vatten man kokar på spisen eller trilla av stolen och slå ihjäl sig när man sätter upp gardiner.
De människor man har närmast omkring sig kan också vara en risk - för att inte tala om alla man bjuder hem utan att kolla upp deras bakgrund.
Det är kanske säkrast att hålla sig borta från hemmet.

E-bok 13000 ord. Utg okt 14. ISBN 978-91-87711-13-8

STICKSPÅR

Stickspår
Novellmästarna 10 år - del 9 av 10.
Tio noveller av Ulf Durling, Ahrvid Engholm, Bertil Falk, Björn Hellberg, Kjell E. Genberg, Niki Loong, Bodil Mårtensson, Helena Sigander, Olov Svedelid, Ulla Trenter

Saker och ting går inte alltid som man tänkt. Slumpen spelar en större roll i människors tillvaro än man kan tro. Man är på väg åt ett håll och så händer någonting som styr en bort från den väg man tänkt sig och så hamnar man oförhappandes på ett stickspår som leder en någon helt annanstans.
Det är vad som händer människorna i de noveller som presenteras i denna samling.
Kanske kommer något liknande att hända både dig och mig.
Fast förhoppningsvis med mildare konsekvenser.

E-bok 19000 ord. Utg nov 14. ISBN 978-91-87711-14-5

O, SIGNADE TID

O, signade tid
Novellmästarna 10 år - del 10 av 10.
Tio noveller av Ulf Broberg, Ulf Durling, Ahrvid Engholm, Bertil Falk, Kjell E. Genberg, Niki Loong, Bodil Mårtensson, Helena Sigander, Olov Svedelid, Ulla Trenter

Av årets alla högtider är kanske julen den mest spektakulära. Den kommer också sist och avslutar de tio månader av ond bråd död och annat elände som under året skildrats av nuvarande och tidigare medlemmar av Novellmästarna.
Alla stora helger har sina faror – också denna. Är jultomten den mysfarbror vi alltid försökt framställa honom som och vad kan egentligen döljas i en snögubbe? Polisen kan inte ta ledigt bara för att fridens tid är inne. De vet att människans natur inte förändras bara för att snön faller och bjällrorna klingar. Författarna vet det också och kan berätta skrämmande saker.
Här bjuds tio ruskigheter och som bonus ett extra paket som berättar om Novellmästarnas tio år på parnassen. Det är inte inslaget så ni får själva göra ett litet rött paket med vita snören.

E-bok 16000 ord. Utg dec 14. ISBN 978-91-87711-15-2

Tillbaka till eböcker

Hem