Tillbaka

Tre kriminalromaner i serien Brottsplats: Sverige skrivna under pseudonymen Bo Lagevi

Ensam är svag

Ensam är svag
Kriminalroman av Jan Moen. (Utg B. Wahlströms 1978 under pseudonymen Bo Lagevi).
På Gamlebys ålderdomshem i Staden får de gamla nog när deras bekväma övergångsställe ska ersättas av en svårforcerad gångbro. De ockuperar Stensunds fästning för att stoppa bygget. Men går de verkligen så långt som till att mörda landshövdingen?
"Ensam är svag" skrevs under den fyndiga pseudonymen Bo Lagevi på 70-talet och ingick i serien Brottsplats:Sverige. Bakom pseudonymen dolde sig Jan Moen, Jenny Berthelius, Sture Hammenskog, Kjell E. Genberg, K. Arne Blom och Jean Bolinder. Bo Lagevi-deckarna utspelar sig i den fiktiva Staden.

E-bok 41000 ord
Utg. maj 15
ISBN 978-91-87711-40-4
ca-pris 50:-

En förlorares brott

En förlorares brott
Kriminalroman av Jan Moen. (Utg B. Wahlströms 1977 under pseudonymen Bo Lagevi).

När lågstadieläraren Britta Berggren knuffas ut i gatan så snubblar hon framför en vit sportbil av märket Alfa Romeo och blir ihjälkörd. Föraren drabbas av panik och kör från platsen, men upptäcker vid ett senare tillfälle att någon lagt den döda kvinnan i bakluckan på Alfan. Han försöker göra sig av med liket och förföljs av en olycksbådande svart Mercedes. Någon eller några vet att det är läge för utpressning ...
"En förlorares brott" skrevs under den fyndiga pseudonymen Bo Lagevi på 70-talet och ingick i serien Brottsplats:Sverige. Bakom pseudonymen dolde sig Jan Moen, Jenny Berthelius, Sture Hammenskog, Kjell E. Genberg, K. Arne Blom och Jean Bolinder. Bo Lagevi-deckarna utspelar sig i den fiktiva Staden.

E-bok 38000 ord
Utg. juni 15
ISBN 978-91-87711-41-1
ca-pris 50:-

Döden på väg

Döden på väg
Kriminalroman av Sture Hammenskog. (Utg B. Wahlströms 1976 under pseudonymen Bo Lagevi).
När de tre faten med spillolja exploderar och motorvägen nedanför täcks av ett vattenfall av olja, så finns ingen återvändo för de fyra olycksdrabbade bilarna. Att det är ett planerat attentat är uppenbart och Harald H. Harald och de andra kriminalassistenterna får i uppdrag att finna förövaren.
"Döden på väg" skrevs under den fyndiga pseudonymen Bo Lagevi på 70-talet och ingick i serien Brottsplats:Sverige. Bakom pseudonymen dolde sig Jan Moen, Jenny Berthelius, Sture Hammenskog, Kjell E. Genberg, K. Arne Blom och Jean Bolinder. Bo Lagevi-deckarna utspelar sig i den fiktiva Staden och i de flesta av dem spelar Harald H. Harald, Sveriges förste litterära afrosvenske polis, en viktig roll.


E-bok 39000 ord
Utg. juni 15
ISBN 978-91-87711-42-8
ca-pris 50:-

Tillbaka till eböcker

Hem