Tillbaka

Tre kriminalromaner i serien Brottsplats: Sverige skrivna under pseudonymen Bo Lagevi

Om sanningen ska fram

Om sanningen ska fram
Kriminalroman av Kjell E. Genberg. (Utg B. Wahlströms 1976 under pseudonymen Bo Lagevi, utg Alibimagasinet 1996). Karta över Staden av Curt Dahlgren.

Året är 1976 och Sveriges förste afrosvenske polisman, kriminalassistent Harald H. Harald, som av kvinnor påstås likna Harry Belafonte, känner sig ibland osäker i sin identitet, om än inte i sin yrkesroll.
Ett barn som misshandlas till döds. En nedsupen lodare död på en kyrkogård. Misstänkt mycket pengar gömda i den dödes sjaskiga bostad. När kriminalassistent Harald anar mönstret som dessa "pusselbitar" bildar kopplas han in på ett fall som får sin dramatiska upplösning i ett gisslandrama på Stadens järnvägsstation.

E-bok 45000 ord
Utg. nov 14
ISBN 978-91-87711-26-8
ca-pris 50:-

Gyllene triangeln

Gyllene triangeln
Kriminalroman av Kjell E. Genberg. (Utg B. Wahlströms 1978 under pseudonymen Bo Lagevi, även utg under eget namn 1996).

Staffan Borg visste att polisen misstänkte honom för mordet på Helena Artell.
Men det betydde ingenting. Inte just nu ... inte när hela kroppen värkte efter en sil.
Men vad Staffan inte visste var att någon annan också jagade honom. Någon som till varje pris måste hinna före polisen.
Någon som tänkte döda Staffan Borg ...
"Gyllene triangeln" skrevs under den fyndiga pseudonymen Bo Lagevi på 70-talet och ingick i serien Brottsplats:Sverige. Bakom pseudonymen dolde sig Jan Moen, Jenny Berthelius, Sture Hammenskog, Kjell E. Genberg, K. Arne Blom och Jean Bolinder. Bo Lagevi-deckarna utspelar sig i den fiktiva Staden och i de flesta av dem spelar Harald H. Harald, Sveriges förste litterära afrosvenske polis, en viktig roll.

E-bok 43000 ord
Utg. mars 15
ISBN 978-91-87711-32-9
ca-pris 50:-

Förloraren tar allt

Förloraren tar allt
Kriminalroman av Kjell E. Genberg. (Utg B. Wahlströms 1976 under pseudonymen Bo Lagevi, utg Alibimagasinet 1996).

En och en halv miljon kronor fanns gömda någonstans i Spanien ... och mannen som gömt dem var död. Nu hade sonen tagit över makten i den undre världen och han tänkte hämta hem pengarna till Sverige igen. Det var bara det att den dödes gamla kumpaner kommit på samma idé. Liksom polisen ... och skattemyndigheterna ... och en vanlig svensk familj på semesterresa till Barcelona! Vem skulle hinna först? "Förloraren tar allt" utspelar sig i den fiktiva Staden, även om större delen av handlingen försiggår i Barcelona.

E-bok 44000 ord
Utg. febr 15
ISBN 978-91-87711-30-5
ca-pris 50:-

Tillbaka till eböcker

Hem